A Kubuntu világa

Írások a Kubunturól, hírek, élménybeszámolók, minden, amit érdekesnek találok.

2010.01.29. 15:32 Ulysses

Smooth Tasks Arch Linuxon

 Ugyan régen és rövid ideig használtam Arch Linuxot, tegnap mégis telepítettem Virtualboxban, természetesen KDE-vel. Jelenleg KDE SC 4.3.4 a legfrissebb, de valószínűsíthető, hogy csak napok kérdése a KDE SC 4.3.5 megjelenése is. Az ok, amiért szükségem volt Archra, egyszerű: a #kde.hu IRC-csatornán egy Arch-felhasználó kért segítséget a címben is említett Smooth Tasks plasmoid telepítésével kapcsolatban. Az Arch tárolóiban ugyan nincs csomag, de az AUR-ban (Arch User Repository) van. Ez a leírás először a kde.hu-n jelent meg, de úgy gondoltam itt is érdemes megjelentetnem. 

Az első lépés, hogy telepítjük a base-devel csomagot, hogy a későbbiek során meglegyen minden, ami egy forráskód fordításához szükséges:

sudo pacman -S base-devel

Ezután fel kell venni az AUR tárolót az /etc/pacman.conf fájl végére. 32 bites rendszer (i686) esetén a következő két sort szúrjuk be:

[archlinuxfr]
Server = http://repo.archlinux.fr/i686

Ha pedig 64 bites rendszerünk (x86_64) van, a következő két sort:

[archlinuxfr]
Server = http://repo.archlinux.fr/x86_64

Ezután már egyszerűen lehet telepíteni a yaourt csomagot pacmannel, ami egyszerűvé teszi az AUR kezelését:

sudo pacman -Sy yaourt

Most nem mélyednék bele a yaourt használatába, angol nyelven részletes leírás található hozzá. Egyelőre elég a következő parancsot kiadni a Smooth Tasks telepítéséhez:

sudo yaourt -S smooth-tasks

A kérdésekre válaszoljunk értelemszerűen, ha végzett, akkor pedig adjuk hozzá a panelhez vagy a munkaasztalhoz a Smooth Tasksot.

Szólj hozzá!

Címkék: kde arch plasmoid


A bejegyzés trackback címe:

https://ulysses.blog.hu/api/trackback/id/tr21712702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása