A Kubuntu világa

Írások a Kubunturól, hírek, élménybeszámolók, minden, amit érdekesnek találok.

2010.03.11. 22:24 Ulysses

Hull a hó

Na jó, igazából már nem esik, de körülbelül tegnap este tíz órától ma délután fél kettőig esett Szegeden a hó. Tegnap voltam az Informatikatörténeti Múzeumban a számítógép hálózatokat tartó tanár meghívásából (igazából minden héten meghív minket előadáson, de most mentem el először), később hárman lettünk egy srác érkezésével. Segítettünk pakolni is egy kicsit, mire végeztünk már este 11 óra volt, de a tanár rendes volt, és házig vitt minket. Szerintem jövő héten is megyek, hihetetlen dolgokat lehet ott látni, és pakolás közben is rengeteg érdekes dolog kerül az ember kezébe, például egy Apple Macintosh Classic II, billentyűzettel, klasszikus egygombos egérrel, és még egy Apple nyomtató is volt valamelyik szobában, vagy az első magyar gyártású tárolóegység, ami 2048 darab 31 bites szót tudott tárolni, vagy a DEC PDP-11, ami fontos mérföldkő volt a UNIX születésében, vagy a Szegedi Tudományegyetem első számítógépe, a Minszk-22, és még egy szekrény az URAL-2 számítógépből is. Érdemes megnézni.

A Lenovo egy pár hétre szervizbe került, addig is visszakapom az Acert. Így már tudok menni a GlobalJamre, és folytatni tudom a tevékenységeim (dokumentáció, fordítás, cikkírás, stb.) is. Na meg persze csinálni a kötelező programokat, projektmunkát robotikából.

Külön kiemelném az új levelezőlistát a KDE magyar fordítóinak. Nem tudom hanyadik feliratkozó lehetek, de levél még nem érkezett rá. A levelezőlistát Papp László (nicknevén djszapi) KDE fejlesztő készítette (ez ugyan nem pontos, de most nincs kedvem foglalkozni a részletekkel, és nem is érdekesek), remélhetőleg hasznára válik mindenkinek. Mára ennyit, majd jelentkezem.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ulysses.blog.hu/api/trackback/id/tr751832777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása