A Kubuntu világa

Írások a Kubunturól, hírek, élménybeszámolók, minden, amit érdekesnek találok.

2009.01.16. 23:56 Ulysses

Plasmoid hogyan: yasp Yet Another SystemMonitor

Elindítottam az Akregatort, és a Kde-look hírei között ott szerepelt eme rendszermonitor plasmoid. Szépnek és jónak tűnik, úgyhogy ki is próbálom. A hibátlan fordításhoz szükséges a kdebase-workspace-dev csomag telepítése. Töltsük le a forrást, és a Yasp Custom Appletet. Hozzunk létre neki egy mappát a plasma mappán belü, és helyezzük át a tömörített állományokat ide.

mkdir plasma/systemmonitor

mv Asztal/*.tar.bz2 plasma/systemmonitor

Csomagoljuk ki a plasmoidot tartalmazó állományt, lépjünk be a kicsomagolt mappába, és hozzunk létre egy mappát build néven, majd lépjünk be.

tar -xvf 94144-yasp-0.5.tar.bz2

cd yasp-0.5/

mkdir build

cd build

Itt az eddigiektől eltérő dolog követlezik, ugyanis nem a szokásos parancsot kell kiadni, mivel a plasmoid a KDE 4.2 bétára készült, nekünk viszont csak KDE 4.1.3 van a Kubuntu 8.10-ben. Így a parancs a következőképpen néz ki:

cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=`kde4-config --prefix` -DCMAKE_BUILD_TYPE=release -DKDE-4.1=true

Ezután következhet a szokásos két parancs:

make

sudo make install

A rendszermonitor készen áll a használatra, de így meglehetősen szerény funkciói vannak. Ennek bővítésére van Yasp Custom Applet. Lépjünk vissza a systemmonitor mappába (két szintet kell fentebb lépni, ezért kell kétszer ugyanaz a parancs), és csomagoljuk ki a Yasp Custom Appletet tartalmazó állományt:

cd ..

cd ..

tar -xvf yasp_custom.tar.bz2

Lépjünk be a mappájába, hozzunk létre új mappát build néven, és lépjünk be, majd adjuk ki a következő parancsot:

cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=`kde4-config --prefix` -DCMAKE_BUILD_TYPE=release ../
 

Ezután elérhetővé válnak a különféle rendszermonitorok: memória-, processzorhasználat, kerneltípus, stb. Az én desktopomon készült két kép elérhető ide vagy ide kattintva.

Szólj hozzá!

Címkék: fordítás rendszer információ hogyan plasmoid kde4


A bejegyzés trackback címe:

https://ulysses.blog.hu/api/trackback/id/tr57882784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása