A Kubuntu világa

Írások a Kubunturól, hírek, élménybeszámolók, minden, amit érdekesnek találok.

2009.07.18. 18:30 Ulysses

Fazonigazítás

Ha már Karmic, akkor legyen szép. Az alap Kubuntu téma sosem tetszett, az Air háttér ugyan szép volt, de kellett valami jobb. Az ablakkeretek sem voltak soha szépek, így első dolgom a Skulpture telepítése:

sudo aptitude install kde-style-skulpture kwin-style-skulpture

Ezután System Settings, Appearanca, és ott a Style, valamint a Windows pontban a Sculpture-t választom, a Colorsban pedig a Sculpture-Ice a kedvencem. Még az ikonkészlet, a fontok cseréje lenne jó, de már az eddigiek is sokkal kellemesebbé teszik a rendszer megjelenését. Háttérnek ezt a képet választottam, a kde-look.org-ról. Ezek után így néz ki a rendszer (a háttér "véletlenül" ugyanaz, mint Archon:), a kis képre kattintva nagyobb méretben is megtekinthető:

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mint látható, a Firefoxot is átalakítottam kicsit. A telepített kiegészítők: TinyMenu, Classic Compact téma, Adblock Plus, és Firefox PlasmaNotify Extension.Ez utóbbi lehetővé teszi, hoyg a Firefox a plasma értesítési rendszerét használja. Az eredeti leírás elolvasható ezen a linken (amint újra él az ubuntu.hu, pótolom a linket), zaivaldi beküldött útmutatóját emeltem át a dokumentációba. Kisebb kijelzőkön nagyon jó, sok helyet lehet nyerni vele, például 1280x800-on is sokkal kellemesebb így böngészni.

Szólj hozzá!

Címkék: kubuntu kde4 karmic


A bejegyzés trackback címe:

https://ulysses.blog.hu/api/trackback/id/tr701253474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása