A Kubuntu világa

Írások a Kubunturól, hírek, élménybeszámolók, minden, amit érdekesnek találok.

2009.05.05. 08:51 Ulysses

Hétköznapi fanatizmus

Gyakran felbukkanó, és számomra idegesítő szóhasználat, amikor azt írja valaki, hogy "Winfos". Kérem szépen, mi ez? Én már hallottam Windowsról, ami a Microsoft nevű amerikai vállalat terméke, de "Winfos"-ról még soha. Windowst használtam is hosszú éveken keresztül, kezdve a Windows 95-tel, majd Windows 98SE, utána Windows Milleniem Edition, és végül a Windows XP. De "Winfos" soha nem került a gépemre. Talán attól jobb lesz bárkinek is, hogy egy operációs rendszerről lenézően írunk, mert mi GNU/Linux felhasználók vagyunk? Van ennek értelme? Értem én, hogy azért használják az Ubuntut (és más GNU/Linuxokat), mert jobbnak tartják őket, de ez a szóhasználat szerintem egy óriási pofon az Ubuntu eszméjének. Hol itt az emberség másokkal szemben? Ha nem szeretjük a másik operációs rendszert, annak fejlesztőjét, attól még illene tiszteletben tartani a munkáját. Azzal, hogy "Winfos"-t, "MáSik operációs rendszer"-t, "M$"-t írunk, nem leszünk jobbak.

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ulysses.blog.hu/api/trackback/id/tr941103644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Celtic 2009.05.05. 21:26:32

Mert ettol tobbek, nem attol, hogy tudjak hasznalni. Ha keves az esze az embernek, erovel probalja megoldani. Itt ugyanaz: ettol nagyobbnak erzi magat.

Ulysses 2009.05.06. 14:44:47

A 'Winfos' kifejezést innentől kezdve kitiltom innen, bárhol előfordul, figyelmeztetés nélkül törölni fogom a kommentet.

Crystal · http://crystal.progtut.net 2009.05.09. 00:34:44

nah ezzel látod nagyon egyetértek
egyúttal a window$ -t is bannolhatnád

szvid 2009.06.13. 12:18:47

Minden egyes szavaddal egyetértek!
süti beállítások módosítása