A Kubuntu világa

Írások a Kubunturól, hírek, élménybeszámolók, minden, amit érdekesnek találok.

2009.08.25. 12:29 Ulysses

Röviden

A mai bejegyzés nem egy témáról fog szólni, pár érdekesebb hírből válogattam.

  • anniec a plasmoidválasztó ablakot tervezi át. Az új változat egy szalaghoz hasonlít leginkább, ami a panel mellett, azzal párhuzamosan foglal helyet. A szalag paneltől távolabbi gombok lesznek, amikkel szűrni lehet a plasmoidokat, például kiválaszthatjuk, hogy csak az alkalmazásindítókat mutassa. További információk és képernyőképek a fejlesztő blogjában.
  • Visszatérnek a panelre és az asztalra kipakolható almenük. Az ötlet az openSUSE levelezőlistán merült fel, és lassan elkészül. Arról nem találtam a blogban információt, mikor kerül be a KDE-be, de véleményem szerint a szeptemberben esedékes KDE 4.3.1-ben fog debütálni. A fejlesztő blogjában is linkelt videó itt megtekinthető.
  • Új kiadás jelent meg a KDE on Windows-ból: a következő kiadástól elhagyják a MinGW 3.4.5 csomagokat, mivel a MinGW 4.4.0-s csomagok elég stabilnak bizonyultak.
  • Két tennivaló akad már csak, és elkészül egy új program, mely az Educations csomag része, ez pedig a Rocs. Az első a .dot támogatás implementálása, a másik pedig a használhatóság fejlesztése. A fejlesztő már elég stabilnak érzi a programot használatra, és kéri, aki tudja töltse le, fordítsa le, és küldjön neki hibajelentéseket.
  • És végül egy plasmoid: a Babeleo a vágólap tartalmát fordítja le egy kattintással a leo.org segítségével. Természetesen nem csak a leo.org használható, hanem a pons.de, google, wikipedia, duden.de, open dictionary, stb. Így lehetővé válik a Google segítségével a vágólapra másolt szövegek tartalmának fordítása (talán pontosabban fejezné ki a Google Translate képességeit a ferdítés szó).

Ennyi volt mára, tervek szerint mostantól naponta legalább egyszer jelentkezem apróbb hírekkel a KDE, Kubuntu, és úgy általában az engem érdeklő témák világából.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ulysses.blog.hu/api/trackback/id/tr531337004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása