A Kubuntu világa

Írások a Kubunturól, hírek, élménybeszámolók, minden, amit érdekesnek találok.

2010.01.22. 18:32 Ulysses

Cairo-Dock - magyarul?

Apoth kérésére kezdtem el csinálni a Cairo-Dock honosítását még tavaly, de a saját lustaságom miatt túl lassan haladtam vele, sokszor újrakezdtem, és máig sincs kész. A Cairo-Dock jelenleg két részből áll: Core és Plug-Ins. Összesen több mint 2000 sztring, melynek körülbelül 50%-a már le lehet fordítva. Az Ubuntu tárolóiban lévő Cairo-Dock túl régi, még a Lucidben is ugyanaz a 2.0.9-es kiadás van, mint a Karmicban, miközben hamarosan érkezik a 2.1.3-as kiadás. Aki ki akarja próbálni az újabb Cairo-Dockot, az telepítheti a legújabb stabil kiadást ebből a tárolóból, Karmicon az alábbi parancsok kiadásával lehet telepíteni:

  • sudo add-apt-repository ppa:cairo-dock-team/ppa
  • sudo aptitude update
  • sudo aptitude install cairo-dock

Merészebbek használhatják ezt a tárolót is akár, ahonnan mindig a legfrissebb (alpha, beta, RC) kiadást lehet telepíteni. Karmicon ez a fentihez hasonló egyszerű művelet:

  • sudo add-apt-repository ppa:cairo-dock-team/weekly
  • sudo aptitude update
  • sudo aptitude install cairo-dock

Fontos tudni, hogy jelenleg a Cairo-Dock oldala, a cairo-dock.org nem működik, lejárt a domain. A visszatérését a hónap végére ígérik a fejlesztők, addig mindenkinek meg kell elégednie a jelenlegi témájával, vagy az alábbi paranccsal indítani a Cairo-Dockot:

  • cairo-dock -S themes.cairo-dock.vef.fr

Aki a már lefordított részekben hibát talál, az jelezheti nekem az ulysses kukac kubuntu pont org címen. Én pedig igyekszem minél hamarabb és minél jobb minőségben befejezni a fordítást.

Szólj hozzá!

Címkék: fordítás cairo dock


A bejegyzés trackback címe:

https://ulysses.blog.hu/api/trackback/id/tr501693355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása