A Kubuntu világa

Írások a Kubunturól, hírek, élménybeszámolók, minden, amit érdekesnek találok.

2009.07.24. 12:38 Ulysses

KDE 4.3 RC3 a Kubuntuban

Megjelent a KDE asztali környezet következő nagyobb kiadásának második kiadásra jelölt verziója. A bejelentés elolvasható angolul, illetve magyarul is.

Nem kellett sokat várni, és a Kubuntuban is elérhetővé vált a 4.2.96-os verziószámmal kiadott KDE 4.3 RC2. A Kubuntu következő kiadását, a Karmic Koalát használók azonnal frissíthetnek is az új KDE kiadásra.

A Jaunty felhasználóinak sem kell lemondaniuk a KDE 4.3 RC2-ről, ők a Kubuntu Backports PPA tárolóból telepíthetik. A tároló engedélyezéséhez hozzá kell adni a következő sort a Szoftverforrásokhoz a Harmadik fél fülön:

deb http://ppa.launchpad.net/kubuntu-ppa/backports/ubuntu jaunty main

Erősen ajánlott továbbá a csomagok integritásának ellenőrzése a GPG kulcs telepítésével. Ehhez töltsük le a nyilvános kulcsot az alábbi oldalról, és mentsük el egy például kubuntu-backports.gpg néven. Ezután nyissuk meg a KPackageKit csomagkezelőt (K menü->Alkalmazások->Rendszer->Szoftverkezelés (KPackageKit)), válasszuk baloldalt a Beállítások pontot, és kattintsunk a Szoftverforrások szerkesztése gombra. Az Authentication fülön kattintsunk az Import Key File gombra, majd a gyökérkonyvtárból indulva keressük meg a korábban létrehozott kulcsfájlt. A fájlt kiválasztva, majd az Open gombra kattintva a KPackageKit importálja a nyilvános kulcsot. Ezek után frissíthetünk KDE 4.3 RC2-re.

Az angol bejelentés, amelynek alapján ez a bejegyzés is készült, elolvasható az alábbi oldalon.

Szólj hozzá!

Címkék: kubuntu kde4 karmic


A bejegyzés trackback címe:

https://ulysses.blog.hu/api/trackback/id/tr691264952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása