A Kubuntu világa

Írások a Kubunturól, hírek, élménybeszámolók, minden, amit érdekesnek találok.

2009.10.22. 21:29 Ulysses

Kubuntu 9.10 Release Candidate

Megjelent a Kubuntu 9.10-es kiadásának, kódnevén Karmic Koalának a kiadásra jelölt verziója. A Karmic Koalára közvetlenül lehet frissíteni a 8.04-es (Hardy Heron) és a 9.04-es (Jaunty Jackalope) kiadásról. Lássuk, mik az érdekességei a kiadásnak:

  • KDE 4.3.2 - a szokásos szöveg, hibajavítások, jobb honosítások,új alkalmazások, stb. További információk angolul és magyarul.
  • Netbook előzetes: a Kubuntu Netbook Edition az első disztribúció, ami a jövőben megjelenő Plasma Netbook technológiát (KDE 4.4-re ígérik) mutatja be. Az USB Creator segítségével kiírhatjuk pendrive-ra a telepítőt, vagy pedig DVD-ről telepíthetjük.
  • Social from the start: a jelenlegi trendhez alkalmazkodás jegyében rengeteg alkalmazás, plasma widgetek, Kopete plugin, minden ami kellhet.
  • A Kubuntu fejlesztőknek köszönhetően az OpenOffice 3.1.1 tökéletesen integrálódik a KDE környezetbe, alkalmazkodik az Oxygen stílushoz, és a KDE fájlmegnyitó párbeszédablakát használja.
  • Új telepítő: a korábban debütált telepítő a Bing névre hallgat.
  • A K3b egyike volt az utolsó alkalmazásoknak, amelyek még KDE3-ra épültek, a Karmicban már a KDE4-es K3b található.
  • Firefox telepítő: az Internet menüben található, pár kattintással lehet telepíteni vele a Firefoxot. A fejlesztők azért választották ezt a megoldást, mivel a csomagkezelővel telepített Firefox 3.5 rengeteg fölösleges csomagot telepít függőségként (például Synaptic, Gnome kulcstartó). Ennek elkerülésére találták ki ezt a megoldást.

A felsorolás közel sem teljes, csak az általam érdekesnek tartott dolgokra tértem ki. További információk megtalálhatóak a bejelentésben, és az RC Wiki oldalán. Az RC kiadás letölthető a hivatalos szerverekről.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ulysses.blog.hu/api/trackback/id/tr561468596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása