A Kubuntu világa

Írások a Kubunturól, hírek, élménybeszámolók, minden, amit érdekesnek találok.

2009.11.29. 00:09 Ulysses

Hová tűnt...

Nem, nem Daemon Hill. Lassan egy hónapos lesz a legutolsó bejegyzés, ennek ellenére a statisztika szerint töretlen a blog népszerűsége, a feedek száma beállt stabilan 120 környékére. Hogy megtörjem a csendet, gondoltam összeszedem már, mikkel foglalkoztam a hónap során, és mik a tervek a közeljövőre. Lássuk hát a listát:

  • Befejeztem a TuxMath honosítását. A fordításkoordinálás oldalon szerepelt, nem csak a lefordítatlan sztringeket csináltam meg, átnéztem az egészet, sikerült is számos javítást eszközölni benne.
  • Elkezdtem a Cairo-Dock honosítását is Apoth kérésére. Ez két csomagot jelent (cairo-dock-core, cairo-dock-plug-ins), összesen több mint 2000 sztring. Ha el is készülök vele, leghamarabb a Lucidben lesz teljes mértékben elérhető a nagyközönség számára, ha csak a kísérletező kedvűek nem telepítik PPAtárolóból addig.
  • Volt még pár honosítási javaslatom, de azok nem érdemelnek különösebb említést.
  • Írtam pár posztot az ubuntu.hu-n is, a Kubuntu.org-on megjelent híreket fordítottam le, és egészítettem ki kicsit, időrendi sorrendben, valamint hírt is küldtem be: 
  1. Megjelent a KOffice 2.1: http://ubuntu.hu/node/14628
  2. Megjelent a KDE 4.3.3: http://ubuntu.hu/node/14664
  3. Megjelent az Amarok 2.2.1: http://ubuntu.hu/node/14665
  4. Megjelent a Full Circle magazin 31. száma: http://ubuntu.hu/node/14671
  • Frissítettem az oldalamat az Ubuntu Wikiben. Akit érdekel, itt megtalálja: https://wiki.ubuntu.com/ulysses
  • Kicsit a Launchpad profilomat is módosítottam, például töltöttem fel egy képet: https://launchpad.net/~ulysses
  • Adminisztrátor lettem a KDE.hu-n.
  • A Karmic lemezek terjesztésében is segítek, egyelőre ott tartok, hogy átvettem a lemezeket. A nagyobb részt holnap viszem le magammal Szegedre, és héétfőn adom át az illetékesnek. A kisebb adag lemez pedig Mezőtúrra fog eljutni.
  • Ott voltam az FSF konferencián is, a Magyar Ubuntu Közösség standjánál segítettem.

Megvolt az öntömjénezés, most jöjjön egy lista a jövőre vonatkozó tervekből:

  • Minél hamarabb be akarom fejezni a Cairo-Dock honosítását, hogy mások is tesztelhessék, és jelenthessék az elkövetett hibákat.
  • Életet lehelni kicsit a dokumentációs csapatba. Az utóbbi időben magam is elhanyagoltam, a terveim között szerepel egy bevezető írása Kubuntuhoz, vagyis hogy mit kell tenni a telepítés után, hogy testreszabjuk a rendszert.

Ennyire futotta, igyekszem majd gyakrabban jelentkezni, de inkább nem ígérek semmit.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ulysses.blog.hu/api/trackback/id/tr131559917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása