A Kubuntu világa

Írások a Kubunturól, hírek, élménybeszámolók, minden, amit érdekesnek találok.

2009.02.02. 18:54 Ulysses

Kubuntu 8.10 és a 64 bites Flash Player

Bevezető

Úgy rémlett, mintha erről már írtam volna, de miután nem találtam (igaz, nem nagyon törtem magam, hogy megtaláljam), úgy döntöttem írok róla. A rendszer adott, Kubuntu 8.10 Intrepid Ibex x86_64-es architektúrán. A böngésző Mozilla Firefox 3.0.5 tárolóból (kezdhetnének már valamit vele, túlságosan GTK-függő a Firefox), a cél többek között a Youtube-videók megjelenítése.

Első lépés: előkészületet

 Mielőtt hozzálátnánk a 64 bites Flash Player telepítéséhez, el kell távolítanunk a korábbi 32 bitest. Nyissunk egy terminált (KMenü->Alkalmazások->Rendszer->Terminál, vagy Alt+F2: Konsole), és adjk ki a következő parancsot:

sudo apt-get purge nspluginwrapper

Ez el fogja távolítani a flashplugin-nonfree csomagot is, ha nem tenné, az előző parancs használatával tegyük meg, az nspluginwrapper-t cseréljük ki flashplugin-nonfree-re.

Második lépés: a beszerzés

A Softpedia honlapjáról töltsük le az Adobe Flash Player 64 bites verzióját, ide kattintva indul is a csomagolt állomány letöltése.

Harmadik lépés: a telepítés

Nyissunk egy fájlkezelőt (KMenü->Fájlkezelő), és menjünk a letöltési mappába. Kattintsunk jobb gombbal a tömörített állományon, és nyissuk meg az Ark segítségével. Nyomjuk meg a kitömörítés gobot, és tömörítsük ki a saját home mappánkba. Ezutén menjünk a saját home mappánkba, és kapcsoljuk be a rejtett állományok megjelenítését (Alt+. billentyű-kombináció). Ha már nincs szükségünk a rejtett állományok megjelenítésére, ugyanezzel a billentyű-kombinációval kapcsoljuk ki. Lépjünk be a .mozilla könyvtárba, és hozzunk létre egy könyvtárat plugins néven, amennyiben nem létezne. A Flash Playert egyszerűen húzzuk át ide egérrel (ha kérdezi, válasszuk az Áthelyezés ide lehetőséget).

Negyedik lépés: ellenőrzés

Most már nyugodtan megnyithatjuk a Firefox böngészőt, és elmehetünk a Youtube-ra kedvenc videóinkat megnézni, vagy más Flash-tartalmú oldalt meglátogathatunk. Jó szórakozást hozzá!

Szólj hozzá!

Címkék: flash kubuntu hogyan


A bejegyzés trackback címe:

https://ulysses.blog.hu/api/trackback/id/tr58918681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása