A Kubuntu világa

Írások a Kubunturól, hírek, élménybeszámolók, minden, amit érdekesnek találok.

2009.08.25. 21:51 Ulysses

Kis hírek a nagy világból

Jelenleg csak hét RSS-feed van az Akregatorban, de máris összegyűlt egy újabb csokor érdekesség, íme hát:

  • Újabb platformon érhető el a KDE, mégpedig ReactOS-en. A jelenleg erősen alpha állapotú, használatra egyáltalán nem ajánlott rendszeren a KDE on Windows projekt keretében elkészített csomagokat sikerült életre kelteni. Pár példa a ReactOS-en futó KDE-s alkalmazásokra: KStars, Kolourpaint, KCalc és KGeography.
  • A Konqueror mostantól támogatja az Opensearch-öt is. Az Opensearch egyszerű formátumok gyűjteménye a keresési eredmények megosztására.
  • fischer készített egy gyorshívót a Konquerorhoz. Igaz, az első feltöltés tavaly decemberben történt, de tegnap frissült, a változások listája elég rövid. A kommentelőnek nem akart működni, viszont biztos jó lehet valamire, ha 70%-ra pontozták fel.
  • Frissült a Fancy Task plasmoid. A Fancy Task egy dock és task manager (feladatkezelő) keverékének tűnik, még nem próbáltam ki, de a képek és a videó alapján tetszik, biztosan ki fogom próbálni, és ha elég elvetemült leszek, írok is róla. Az oldalán elérhető pár videó róla működés közben.
  • Talán az egyik legérdekesebb hír, hogy sheytan teljesen átdolgozta a Kubuntu weboldalának megújítására szánt tervét. Már az első változat is nagyon tetszett, de egyre jobb és jobb lesz. Lassan ideje lenne lecserélni a régi megjelenést az újra.
  • Újabb plasmoid a végére, ez pedig a Star Field Plasma Wallwaper. A plasmoid egy animált csillagmezőt rajzol az asztal hátterében, engem leginkább a Millenium Falcon hiperugrására emlékeztet. KDE 4.2 és 4.3 alatt is működőképes.

Ennyi volt mára a hírrovat, holnap délelőtt még valószínűleg jelentkezem, utána péntek este következik a következő poszt.

Szólj hozzá!

Címkék: hír plasmoid kde4 reactos


A bejegyzés trackback címe:

https://ulysses.blog.hu/api/trackback/id/tr161338280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása