A Kubuntu világa

Írások a Kubunturól, hírek, élménybeszámolók, minden, amit érdekesnek találok.

2009.09.12. 12:21 Ulysses

Hírmorzsák

Megint régen jelentkeztem, kissé elfoglalt vagyok mostanság. Elkezdődött a tanév Szegeden is, készülni kell a Karmicra, hogy minél jobb állapotban legyen a honosítás, a dokumentációt bővíteni, és hamarosan a Karmichoz el kell kezdeni aktualizálni. Lassan egy hosszabb, komolyabb cikket is kellene írnom, de hát az a fránya lustaság. Addig is pár apróság:

  • Bognár András elindította a blogját, a szemfülesek észrevehették már jobb oldalt a linkek között. Gnome-ről, Gnome-Shellről ír legfőképpen, érdemes figyelemmel követni.
  • Megjelent a Kubuntu Karmic Koala ötödik fejlesztői verziója. Ez az, amit tényleg nem ajánlott éles rendszeren használni, mert Alpha 4 és Alpha 6 között van a legtöbb fagyasztás, ilyenkor számolatlanul mennek a módosítások, akármikor összeomolhat a rendszer.
  • Az augusztus elején megjelent KDE 4.3 első hiba- és lokalizációs javításokat tartalmazó kiadása, a KDE 4.3.1 is megérkezett.
  • Elkészült két új dokumentáció is a 9.04-es kiadáshoz: az első a Kubuntu csomagkezelőjének, a KPackageKitnek a használatát mutatja be, a másik pedig a Virtualbox telepítését Ubuntura, valamint Kubuntura, többféle módon.
  • A Kubuntu Karmic dokumentációja (ami a rendszerben lévő Súgóban olvasható), lassan alakul, és teljesen elkészül, remélhetőleg sikerül 100%-os honosítást készíteni. Viszont ma fedeztem fel, hogy a KPackageKit honosítása elég gyatrán áll, tehát senki nem foglalkozott azzal, hogy a Karmicra jobb legyen. Ezt is szeretném megcsinálni, remélhetőleg sikerülni is fog.
  • Új laptopom is van, Lenovo G550L. Előtelepített Windows Vista Basic (nyugodjék békében), 2 GB DDR3 RAM, Intel T3000 processzor 1,8 GHz 1 MB L2 Cache, 250 GB HDD, Intel GMA4500 VGA, Broadcom wifi. Tökéletesen meg vagyok vele elégedve, bár az effektek kicsit akadnak amikor virtuális gépet is futtatok:D
  • Egy kicsit a blogról: a statisztikák alapján jó ideje 80 fölött van stabilan a feedek száma, ez remélhetőleg azt jelenti, hogy színvonalas tartalmat tudok nyújtani. A jövőben igyekszem még többet kihozni magamból, hogy minél jobb legyen a blog.

Köszönöm a figyelmet, majd jelentkezem.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ulysses.blog.hu/api/trackback/id/tr841376924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása