A Kubuntu világa

Írások a Kubunturól, hírek, élménybeszámolók, minden, amit érdekesnek találok.

2009.01.19. 20:28 Ulysses

Plasmoid hogyan: Oxygen System Monitor

Ez a "plasmoid" okozott egy kis fejfájást nekem, igazából nem is plasmoid, hanem SuperKaramba téma. Letölthető innen. A rend kedvéért tegyük ezt is a többi plasmoid mellé a plasma mappába. Használatához telepíteni kell a superkaramba, hddtemp és lm_sensors alkalmazásokat.

mkdir plasma/oxygenmonitor

mv Asztal/86664-oxygen.skz

sudo apt-get install superkaramba hddtemp lm-sensors

A Desktopon jobb gombbal kattintva válasszuk az Új grafikus elem hozzáadását, majd az Új grafikus elem telepítését, és Telepítés fájlból. Válasszuk a SuperKarambát, kattintsunk a tovább gombra, és mutassuk meg neki hová tettük a fájlt. Ezután elérhetővá válik a "plasmoid", de még pár beállítás hátravan. Alapértelmezetten a wlan0 a vezeték nélküli hálózat helye nála, így onnan próbálja beszerezni az adatokat. Nálam ez az ath0, így át kellett írnom. Ehhez fájlkezelőben kattintsunk a *.skz állományon jobb gombbal, és nyissuk meg az Arkkal. Tömörítsük ki, és nyissuk meg a kitömörített oxygen.theme fájlt szerkesztésre. Cseréljül ki az összes wlan0-t ath0-ra. Nekem ezután az egész átlátszóvá vált, és nehezen olvashatóak lettek a betűk, így elkezdtem variálni a színüket. Ezt az oxygen.theme 31. sorában lehet megtenni, a "color=" után vesszőkkel elválasztva lehet megadni a kívánt szín RGB kódját. Az amaroK vezérlése egyelőre nem működik, a hozzászólásokat olvasva csak amaroK2-ről esett szó, az viszont még nincs az Ibexben. A másik hiányosság a CPU hőmérsékletét nem jelzi ki. Mindent összevetve nekem tetszik, bár akadnak vele szemben fenntartásaim: nem plasmoid, nehézkes a beállítása, pár funkció nem működik, akárhogy igyekeztem is. Egyik nagy pozitívuma viszont: ezidáig ez volt a legkönnyebben telepíthető:)

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ulysses.blog.hu/api/trackback/id/tr67889499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evenorbi · http://linuxman.freeblog.hu 2009.01.21. 11:04:13

Szia,

Nagyszerűek a leírásaid, de egy észrevételem lenne. Jobban tagolhatnád az írásaidat, mert így nagyon egyben van minden, nem látható át túlságosan.

Ezenkívül csak így tovább!

Ulysses 2009.01.21. 11:14:21

Köszönöm az észrevételt, igyekszem majd az írások javítására a jövőben:)
süti beállítások módosítása