A Kubuntu világa

Írások a Kubunturól, hírek, élménybeszámolók, minden, amit érdekesnek találok.

2009.02.23. 23:15 Ulysses

Megjelent a Kubuntu 8.04.2

Kis késéssel, de elkészültem a hír fordításával. Semmi sem tökéletes, ez a fordítás meg aztán végképp nem.

A Kubuntu csapat büszkén jelenti be a Kubuntu 8.04.2 megjelenését, mely a második és egyben utolsó frissített kiadása a 2008. áprilisában megjelent Hardy Heronnak. Ehhez a kiadáshoz frissített telepítőlemezek jelennek meg, i386 és mad64 architektúrákra. Ez a kiadás abból a felismerésből született, hogy az aktuális Kubuntu kiadás (8.10) a KDE4-gyel nem felel meg minden felhasználónak.

Több mint 200 frissítést integráltak, és frissített telepítőlemezek érhetőek el, bár néhány frissítést le kell majd tölteni telepítés után. Ezek között biztonsági frissítések, javítások nagy fontosságú hibákra, szem előtt tartva a stabilitást és a Kubuntu 8.04-gyel való kompatibilitást.

A Kubuntu 8.04.2 beszerzése

A Kubuntu 8.04.2 etölthető a hivatalos letöltési oldalról.

Megjegyzés: Az amd64 alternate (nem LiveCD) mérete kissé meghaladja a Kubuntuban használt méretkorlátot. Kisebb, mint a normál CD kapacitás, amennyiben a CD-író alkalmazása nagynak találja a méretet, próbálkozzon másik lemezkép kiírásával.

Minden felhasználó számára ajánlott a Kiadási megjegyzések elolvasása.

Bővebben a Kubuntu 8.04.2-ről

Ez a második karbantartási kiadása a Kubuntu 8.04-nek, mely 2009. októberéig támogatott.

Több mint 200, a Kubuntu 8.04 megjelenése után kiadott frissítést integráltak, és számos hibát javítottak a telepítőrendszerben. Ezek biztonsági frissítések és fontos hibajavítások, szem előtt tartva a rendszer stabilitását és kompatibilitását a Hardy Heronnal.

Nézze meg az USN listát az Ubuntu biztonsági frissítéseinek teljes listájáért. 2009.január 20.-án minden frissített csomag a CD-n jóváhagyásra került.

Következzen egy összefoglaló az említésre méltó frissítésekről. Nézze meg a https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug oldalt a hibák pontos számáért. A frissítések teljes listája megtekinthető a Kubuntu Wiki oldalán.

Telepítő frissítések

  • sambashare csoport létrehozása és a létrehozott felhasználó hozzáadása (#228224-es számú bug)
  • a rendszefájlok jogosultsága hibásan került beállításra a DesktopCD-ről való telepítés során. Azoknál a felhasználóknál, akik az ajűnlott hardy-updates tárolót használják, már javításra került a hiba (#288479)
  • a partíciós tábla változásának rögzítése, amikor egy egyedi partíció fájlrendszere megváltozik, a rendszerindító telepítésének javítása, amennyiben már létrehozott partícióra telepítünk (#149832)
  • /var/log/installer/oem-id írásának javítása (#251751)
  • a megfelelő tükör használata az apt-setup/security_host esemény során (#306356)
     

Dekstop frissítések

  • a KDE 3-as szériájának legfrissebb kiadása, KDE 3.5.10
  • kodekek telepítésének javítása nem támogatott állomány lejátszásához a kaffeine-ben (#210303)
  • khelpcenter indexelése dolgozik a dash-sel együtt (#241916)
  • a Kopeteben lévő latexconvert dolgozik a dash-sel (#183989)
  • a latexconvert és a dash inkompatibilitása javítva (#267991)
  • távoli erőforrások használatakor a kontact összeomlott, többnyire a GCal használatakor, a hiba javítva (#286905)

Általános frissítések

  • a hdparm poer management értékét 254-re állítja minden merevlemezen, amikor hálózatről műküdik, és 128-ra, ha akkumulátorról (a felfüggesztés megtöri ezt, javítása az Ubuntu 8.04.3-ban várható) (#59695)
  • Tömörítetlen csomagfájokat nem tartalmazó CD, engedélyezve a frissítést a jövőben megjelenő kiadásokra CD használatával (#255545)
  • a régi mysql 4.1 csomagok konfliktust okoztak Ubuntu 6.06-ról való frissítésnél, hiba javítva #208695)
  • cifs.upcall a Kerberos-hitelesítés támogatásához (#236830)
  •  e1000 ellenörző-összeg újraellenőrzése helyreállítás után (#60388)

Közreműködés a Kubuntuban

Amennyiben szeretne részt venni a Kubuntu fejlesztésében, látogassa meg a Wiki oldalt, és tekintse át a listát, milyen módon segíthet.

Ha kérdése van, vagy bizonytalan abban, hogy hibát talált-e, tegye fel kérdését a #kubuntu IRC-csatornán, vagy a Kubuntu levelezési listán, esetleg a Kubuntu fórumon.

A Kubunturól

A Kubuntu egy ingyenes, nyílt forráskódú, Linux alapú operációs rendszer laptopokra és asztali számítógépekre. A Kubuntu a KDE asztali környezetre épül, gyorsan és könnyen telepíthető. Minden fontos alkalmazás megtalálható benne, melyek segítségével telepítés után már dolgozhat is rendszerén. További alkalmazások egyszerűen telepíthetőek a csomagkezelő segítségével.

Kereskedelmi támogatás is elérhető a Canonicaltól, valamint több száz partnercégétől, szerte a vliágon. További információért látogassa meg a támogatási oldalt.

Források:

Distrowatch.com - Amelyik GNU/Linux itt nem szerepel, az nem is létezik

Kubuntu.org - a Kubuntu közösség hivatalos oldala

Szólj hozzá!

Címkék: kubuntu hír rendszer hardy 8.04


A bejegyzés trackback címe:

https://ulysses.blog.hu/api/trackback/id/tr50958813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása