A Kubuntu világa

Írások a Kubunturól, hírek, élménybeszámolók, minden, amit érdekesnek találok.

2009.01.19. 21:20 Ulysses

Plasmoid hogyan: translatoid

A készítő saját bevallása szerinti első plasmoidja a következő, amely a Google Translatort használja. Hát, ezt sem ma fogom használni. Akit érdekel, itt a linkje. Készítettek belőle *deb-csomagot is, amd64-re, de egyelőre felejthető az egész. Egyik hozzászólásban azt írják, szükség van KDE 4.2 libekre, ami viszint alapból nincs jelenleg. A Kubuntu honlapja szerint készülnek a csomagok KDE 4.1.4-ből, 4.2 csomagok készen vannak Jauntyra. Más részről viszont sok hasznát nem is tudnám venni a plasmoidnak, mivel a magyar nyelvet nem támogatja (bezzeg a hindit igen). Próbálkoztam a *deb telepítésével, kaptam is egy kis fekete pöttyöt, mint plasmoid, kézzel telepíteni forrásból pedig nem sikerült, a make során kaptam 104 sornyi hibát. Nézegettem, nézegettem, de nem tudtam belőle mit kihozni, ezen nem segít pár csomag telepítés, majd talán a 4.2-es KDE. Fantasztikus ötlet volt a plasmoidok beépítése, de a különböző plasmoidok fejlesztését valahogy össze kellene hangolni, vagy nem is tudom, mert szinte állandóan szívok velük, pedig én aztán nem riadok vissza attól, hogy használjam a Google-t, vagy segítséget kérjek IRC-en. Drukkolok a KDE fejlesztőinek, hogy sikerüljön minél használhatóbbá fejleszteni a KDE4-es szériát.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ulysses.blog.hu/api/trackback/id/tr50889654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

domi52 2009.01.29. 15:13:21

hát nagyon meg vagyok lepve mert ez az elsö hozászolásom. és nem is tudom mit mondjak hál most csak anyit hogy tarcsuk a kapcsolatot. de ha mar itt vagzok lehet egy kerdésm. nem tudok rákacsolodni a netre linux alat egy uhu camionom fut de sehogy se nem tudok rá kapcsolodni ki tudna segiteni fiber kábelen jün a netem tehat nics modem csak háló kartya.mindent elore köszönok.domi.

efhábé 2009.02.06. 08:50:02

A google translator már támogatja a magyar nyelvet. A minőségéről nem mondanék semmit, de már fordít.

Ulysses 2009.02.06. 09:11:17

Hallottam róla, egy német mondatod úgy lefordított, égnek állt tőle a hajam:) Valaki ubuntu.hu-n egy hozzászólásban linkelte, hát durva volt, ahogy a feltételes szerkezetet lefordította.
süti beállítások módosítása