A Kubuntu világa

Írások a Kubunturól, hírek, élménybeszámolók, minden, amit érdekesnek találok.

2009.09.22. 08:00 Ulysses

Hírmorzsák

Ismét jelentkezem egy válogatással az általam érdekesnek tartott hírekből. Következzék hát a lista:

  • Frissült a Smooth STasks plasmoid, ami egy Windows 7-hez hasonló feladatkezelő KDE-re. Igen hasznos és tetszetős plasmoid, KDE 4.3 kell hozzá, és persze számos dev csomag.
  • Apró hibajavítás érkezett a sudo grafikus felületéhez, a KdeSudo-hoz is. A korábban Robert Gruber által fejlesztett alkalmazást jelenleg a Kubuntu fejlesztők tartják karban.
  • Megjelent az uuntube 0.5-ös kiadása. Ez a program a youtube-dl nevű programhoz készült grafikus felület, Gambas nyelven megírva. Segítségével kereshetünk és letöltheünk videókat a népszerű videómegosztó oldalról, majd konvertálhatjuk *.wav, *.ogg vagy *.mp3 formátumba.
  • Egy érdekes kis beépülő modul jelent meg a KDE parancsindítójához, a KRunnerhöz. A KGetRunner segítségével a KRunnerbe beillesztett linkeket letölthetjük a KGet használatával. Mivel ez még egy korai kiadás, így előfordulhatnak hibák.
  • Luca Beltrame arról számol be, hogy új kezdeményezés fog elindulni a KDE-n belül. A KDialogue lényege, hogy időről-időre interjút készítenek egy-egy emberrel a KDE csapatából. és a kérdéseket a felhasználók tehetik fel egy külön fórumban.
  • nightrose ír arról a KDE Dot Newson, hogy Thomas Zander a Nokiától bejelentette, hogy a Maemo 5-ben a dokumentumokat kezelő szoftver a KOffice-ra fog épülni. Erről a KOffice levelezőlistán is olvashatunk.

A következő részben a hírek mellett az általam követett hírforrások listáját is le fogom írni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ulysses.blog.hu/api/trackback/id/tr211396390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása